UV-printen.

UV-printen is een nieuw soort printtechniek. Met een UV-printer kunnen afbeeldingen geprint worden op bijna alle vlakke materialen en ondergronden. De printer maakt gebruik van een speciale inkt die droogt door UV-licht. De inkt wordt hard en veranderd in een soort plastic laagje. In tegenstelling tot veel andere print technieken is het ook mogelijk om in het wit te printen. Hierdoor kan een donker materiaal eerst van een wit laagje worden voorzien voordat er een kleur geprint wordt. Hierdoor kan een donker materiaal of product worden verzien van een dekkende kleur. 

Met niet één
maar twee UV-printers.

CREËREN WE DE MEEST HAARSCHERPE PRINTS DIRECT OP JE PRODUCT.

Hoe werkt UV-printen.

In de UV-printer zit een UV-lamp. Deze lamp, ook wel ultra-violet licht genoemd. Zorgt ervoor dat de inkten gelijk drogen. Dit zorgt ervoor dat de opdruk gelijk droog is. Doordat de inkten gelijk droog zijn is ook het printen met een structuur of reliëf een mogelijkheid. 

Ondergrond.

In principe kan op bijna alles gedrukt worden met de UV printer. zolang het te bedrukken oppervlak maar redelijk vlak is en niet hoger dan 50 mm. Zo kunnen we niet alleen plaatmaterialen maar ook diverse producten zoals bijv. pennen, aanstekers, bedieningspanelen of onderdelen van machines voorzien van een bedrukking. 

Iets met
uv-print
bedrukken?

WETEN OF JOUW PRODUCT BEDRUKT KAN WORDEN?