Zeefdruk.
Met de zeefdruk techniek kunnen we vrijwel alles bedrukken. Van vlakke, cilindrische tot licht gebogen producten. Vrijwel alles kan met deze techniek worden voorzien van een opdruk. De zeefdrukinkt heeft een hoge dekking waardoor het ook mogelijk is om een donkere ondergrond te bedrukken. Ondanks dat de zeefdruk techniek al meer dan een eeuw wordt gebruikt in Nederland blijft het een technisch hoogstandje. Wij gebruiken de zeefdruk techniek vooral voor het maken van stickers, directe opdrukken en textiel transfers. De zeefdruk techniek heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een heel mooi vak. Deze techniek zal altijd handwerk blijven bevatten en dat is wat deze techniek zo mooi maakt. Een stukje ambacht als je het ons vraagt
Iets met zeefdruk
laten maken?
VRAAG EEN OFFERTE AAN.
Directe opdruk.
Het direct bedrukken van een product is sterk afhankelijk van het product zelf. Met de zeefdruk techniek bedrukken we o.a. pennen en aanstekers maar ook onderdelen van machines die moeten worden voorzien van een logo of belangrijke informatie. Neem contact met ons op om te kijken of zeefdruk een oplossing is voor je product.
Textieltransfers.
Bij een zeefdruk textiel transfer word er gebruik gemaakt van de zeefdruk techniek. De textieltransfers zijn geschikt voor bijna alle soorten (werk)kleding. Deze transfers worden gemaakt in 1 tot 4 PMS kleuren. Wil je meer dan 4 kleuren dan word er gebruik gemaakt van een digitale full-color transfer. Deze word digitaal geprint. Het maakt hierbij niet uit hoeveel kleuren het logo of de afbeelding heeft.
Stickers.
Stickers maken met de zeefdruk techniek verschillende voordelen. Zo kan het materiaal aan speciale eisen voldoen of kan er direct gedrukt worden op diverse materialen zoals bijvoorbeeld vinyl(folies), polycarbonaat, polyester, of chroom.. Denk bijvoorbeeld aan stickers die tegen hoge temperaturen kunnen, industriële markeringen of veiligheidsvoorschriften. Allemaal voor binnen- en buitengebruik.
Wat is zeefdrukken?
De gedachte achter de techniek is best simpel. De inkt word door een stalen of aluminium raam met bespannen gaas van kunststof heen op het materiaal aangebracht. Dit gaas heeft een sjabloon die de delen die geen inkt mogen doorlaten afdekt. De open delen laten wel inkt door. Vervolgens word de inkt dan handmatig of met een zeefdruk machine over het raam gestreken en door het gaas heen gedrukt. Doordat de bedrukking aan speciale eisen kan voldoen zoals bijvoorbeeld : temperatuurbestendig, wasbestendig, weerbestendig of vetbestendig is deze niet meer weg te denken uit de reclame wereld. De meeste (industriële)stickers worden met deze techniek gemaakt maar ook de textiel transfers zijn van hoge kwaliteit.
Geschiedenis van zeefdruk.
Zeefdrukken is een techniek die in Nederland al vanaf 1928 word gebruikt. Zeefdrukken stamt oorspronkelijk af van het gebruik van sjablonen. Deze werden zelfs in de middeleeuwen al op grote schaal gebruikt. Deze techniek werd toen veel gebruikt voor bijvoorbeeld speelkaarten, boekillustraties en wanddecoraties. De zeefdruk techniek kwam pas echt op gang na de tweede wereldoorlog